Απάνθρωπο μέτρο για εξώσεις εξπρές προωθεί η Τρόικα

Τελικά που είναι όλο αυτο το Success Story που ακούμε και δεν βλέπουμε; Εδώ και μήνες ακούμε για πρωτογενή πλεονάσματα και πως έχουμε επιτύχει όλους τους στόχους, το οποίο υποτίθεται ότι είναι και το επιχείρημα της κυβέρνησης για επαναδιαπράγματευση των φόρων και αποφυγή νέων μέτρων.

Για άλλη μια φορά από ότι φαίνεται η κυβέρνηση λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο και σύμφωνα κατά τα φαινόμενα πάντα φαίνεται να προετοιμάζεται το Another Homeless Story όπως θα μπορούσε να λεγόταν το νέο θεατρικό έργο που παίζεται.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω ούτε χιλιοστό από την πολιτική που θέλουν να επιβάλουν πιέζουν την κυβέρνηση για νομοθετικές ρυθμίσεις που θα αφορούν την ενοικίαση οικιών. Συγκεκριμένα φαίνεται η τρόικα να ζητάει την κατάργηση των τριετών συμβολαίων που ισχύει αυτη τη στιγμή στην αγορά και επίσπευση των εξώσεων. Μέχρι τώρα για να προχωρήσει ο ιδιοκτήτης σε μια έξωση θα έπρεπε να έχει αποστείλει ειδοποίηση 30 ημερών για την επερχόμενη έξωση ενώ θα έπρεπε να μεσολαβήσει και διάστημα 3 μηνών για δικαστική ρύθμιση ώστε να ολοκλήρωθεί μια έξωση.

Προς το παρόν το αρμόδιο υπουργείο δήλωσε άρνηση στα μέτρα αυτά διότι όπως είπε με την παρούσα οικονομική κατάσταση κάτι τέτοιο θα συντεσλούσε στην ακαριαία άυξηση των άστεγων οικογενειών ενώ οι ιδιοκτήτες θα είχαν πλεόν τη δυνατότητα να βάζουν και να βγάζουν κόσμο όποια στιγμή το θελήσουν, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί χάος στην ήδη βεβαρυμένη αγορά.

Φυσικά και θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να κατοχυρωθούν ίσως κάπως καλύτερα αφού σε κάποια σημεία νομοθετικά οι ιδιοκτήτες δεν έχουν και πολλές δυνατότητες να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να περάσουμε στο άλλο άκρο.. Αυτό που θα έβγαζε χιλιάδες οικογένειες στο δρόμο...