Ανταρσίες με φόντο τη Διαγραφή Τζάκρη από το ΠΑΣΟΚ

Οι θέσεις της κυρίας Τζάκρη σχετικά με την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν άγνωστες.. όπως δεν ήταν και άγνωστο ότι είχε φλερτάρει επικίνδυνα με τη διαγραφή της τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η θετική της ψήφος βέβαια στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι... ενίσχυσε όμως την αίσθηση για το πόσο εύθραυστη είναι η κυβέρνηση αλλά και το πως όλο και περισσότεροι βουλευτές των συμμετέχοντων κομμάτων χάνουν την πίστη τους σε αυτήν.

Δεν είναι μυστικό πως ιδιαίτερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αισθάνονται μεγάλη δυσφορία που η κοινή γνώμη έχει κατατάξει το κόμμα τους ως ένα και το αυτό με την Ν.Δ ενώ όσο προχωράει ο καιρός χωρίς ουδεμία βελτίωση να αχνοφαίνεται στην Ελληνική οικονομία τους τελειώνουν και τα επιχειρήματα (όπως και οι λόγοι) σχετικά με τη στήριξη τους προς την κυβέρνηση.

Απαρατήρητη δεν πέρασε και η δυσφορία των κυρίων Σκανδαλίδη και Μωραίτη οι οποίοι έδωσαν την ψήφο εμπιστοσύνης τους απλά επειδή έπρεπε να το κάνουν. Φυσικά αυτό είναι ένα συμπέρασμα από τις δηλώσεις του κυρίου Μωραίτη ο οποίος μίλησε για ψήφο επώδυνης ανοχής ενώ ο κύριος Σκανδαλίδης έκανε λόγο για υφαρπαγή ψήφου.

Το ερώτημα που τίθεται είναι.. ακόμη και αν υπάρχει σαφές και οργανωμένο σχέδιο διάσωσης από την κυβέρνηση.. με τόσα ρήγματα στους πυλώνες της είναι έτοιμη να σταθεί αντάξια των περιστάσεων;

Σε κάθε περίπτωση το μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε μεγάλη αμηχανία και με τα νεύρα τεντωμένα..