Έλεος: Ζητούν πίσω τον μισθό πεθαμένης από τον Δήμο Γόρτυνας!

Απίστευτο κι όμως τραγικά Ελληνικό. Μια υπάλληλος του δήμου Γόρτυνας πέθανε στις 31 Ιανουαρίου του 2014. Όπως γίνεται με όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, η γυναίκα είχε ήδη εισπράξει τον μισθό της για τον μήνα Φεβρουάριο, από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Το ποσό ήταν 748,43 ευρώ.

Μέχρι εδώ, όλα είναι φυσιολογικά. Το παράλογο είναι, ότι μετά τον αιφνίδιο θάνατο της γυναίκας, η Ενιαία Αρχή Πληρωμώνζητάει πίσω τα λεφτά από τους κληρονόμους της! Και σε περίπτωση που εκείνοι αρνηθούν, το ποσό θα κληθεί να καλαβάλει, άκουσον άκουσον, ο ταμίας του Δήμου, μιας και δεν προέβλεψε τον θάνατο της γυναίκας ωστε να μην της καταβάλει το μισθό της!

Όπως καταλαβαίνετε, δεν ήταν έυκολο να βρεθεί λύση στο θέμα κι έφτασε να συζητηθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο βρέθηκε σε αδιέξοδο, αφού κανείς δεν ήθελε να ψηφίσει την επιστροφή των χρημάτων, αλλά και κανένας δεν ήθελε να πληρώσει το ποσό ο ταμίας του δήμου.

Η λύση που δώθηκε είναι ακόμα πιο αστεία, καθώς αποφασίστηκε να ζητηθούν τα χρήματα από τους κληρονόμους και αφού επιστραφούν, να δωθούν εκ νέου στους συγγενείς, "αντί στεφάνου" στη μνήμη της στους οικείους της.

Τι να πει κανεις...