Το 54122 και το Ellinespadou προχωρούν σε ΔΩΡΕΑ στο Σύλλογο "Ελπίδα" (Μάρτιος 2019)

Μπήκε και ο Μάρτιος, φέρνοντας την πρώτη μέρα της άνοιξης και μαζί με αυτήν, μια νέα νότα ελπίδας και αισιοδοξίας. Πολλές δράσεις και εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε αυτό το διάστημα, με σκοπό την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Ελπίδα.

Μια βραδιά τέχνης, πολιτισμού και αλληλεγγύης διοργάνωσε το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», με τίτλο «Τα παιδιά είναι η ΕΛΠΙΔΑ για το μέλλον», το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών. Στην μοναδική συναυλία, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και η College Symphony Orchestra, μαζί με τις χορωδίες Γυμνασίων Λυκείων του Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού, ένωσαν τις δυνάμεις τους παρουσιάζοντας ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα που ενθουσίασε το κοινό, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα πως όλοι μαζί μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να σταθούμε στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο.

Η 15η Φεβρουαρίου, είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Είναι επίσης αφιερωμένη στους γονείς των παιδιών με καρκίνο, που προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στο άρρωστο παιδί και στα άλλα τους υγιή παιδιά που επίσης τους χρειάζονται, και ανάμεσα στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις της ασθένειας. Τα στατιστικά στοιχεία ευτυχώς είναι ενθαρυντικά! Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού.

Για να διατηρήσουμε τα θετικά στοιχεία και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τα στατιστικά μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μας. Ο καθένας απο εμάς μπορεί να συνεισφέρει στον αγώνα ζωής των µικρών ασθενών, με το να γίνει εθελοντής αιμοδότης και εθελοντής δότης µυελού των οστών και με το να στηρίξει τους συλλόγους και φορείς υποστήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους, που είναι καθηµερινοί αρωγοί των μικρών ασθενών και των οικογενειών τους.

Η Teligron Ltd. αποτελεί σταθερό αρωγό του Συλλόγου Ελπίδα και το αποδεικνύει με ακόμη μια δωρεά προς το Σύλλογο, με στόχο να καλυφθούν επαρκώς οι ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν, τόσο οι μικροί ασθενείς, όσο και οι οικογένειές τους.

elpida-mar2019.jpg