Το 54122 και το Ellinespadou προχωρούν σε ΔΩΡΕΑ στο Σύλλογο "Ελπίδα" (Ιανουάριος 2019)

Η νέα χρονιά ξεκίνησε και εμείς θέλουμε να ευχηθούμε σε όλο τον κόσμο, Καλή Χρονιά, με Υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό όλων!

Όπως ήταν αναμενόμενο, κατα τη διάρκεια των εορτών, έγιναν πολλές δράσεις και εκδηλώσεις με σκοπό την προσφορά βοήθειας και συμπαράστασης, στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Ένα λαμπερό Χριστουγεννιάτικο πάρτι, για καλό σκοπό, διοργάνωσε η Επιτροπή «ELPIDA  Youth, στο «HOTEL Ερμού», την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018. Στόχος ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση του προγράμματος της Πρότυπης Θεραπευτικής Καλοκαιρινής κατασκήνωσης για παιδιά με καρκίνο, «ELPIDA Youth Summer Camp».

Το πιο φωτεινό και πιο αισιόδοξο χριστουγεννιάτικο δέντρο, το «Δέντρο των Ευχών», γεμάτο από παιδικές ευχές για «υγεία» και «αγάπη», άναψε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018. Μικροί και μεγάλοι έγραψαν τις ευχές τους στα χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα οποία στην συνέχεια τοποθέτησαν στο πανέμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο, που γεμάτο από ευχές, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας στα παιδιά που αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται. Αμέσως μετά τον στολισμό του «Δέντρου των Ευχών», οι μικροί ασθενείς παρέλαβαν με ενθουσιασμό τα Χριστουγεννιάτικα δώρα τους από τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του, ενώ είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια σειρά από όμορφες χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες.

Στο πλευρό των παιδιών που αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, βρέθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, την Παραμονή των Χριστουγέννων, Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018. Με μεγάλη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε δέηση υπέρ υγείας για τα παιδιά, τα στελέχη και τους εργαζομένους της Μονάδας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μίλησε για την σημασία της προσφοράς στα παιδιά, ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων. «Αυτές τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων τα παιδιά βρίσκονται στο κέντρο της καρδιάς μας.Το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» μας αγγίζει όλους και θέλω να ξέρετε πως είμαστε δίπλα σας για να σας βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε.Εύχομαι τα παιδιά που νοσηλεύονται να γίνουν γρήγορα καλά και να επιστρέψουν στα σπίτια τους υγιή» είπε ο Μακαριώτατος.

Αυτή είναι και η δική μας ευχή για το 2019, όλα τα παιδιά, να επιστρέψουν στα σπίτια και τις οικογένειές τους, υγιή. Συνεχίζουμε λοιπόν και τη νέα χρονιά τη στήριξή μας στο Σύλλογο Ελπίδα, με μια ακόμη δωρεά.

Καλή Χρονιά!

SyllogosElpida_December2018.jpg